اولین همایش ملی مدیریت مصرف

و کاهش آب بدون درآمد

اولین همایش ملی مدیریت مصرف

و کاهش آب بدون درآمد

اولین همایش ملی مدیریت مصرف

وبلاگ رسمی اطلاع رسانی اولین همایش ملی مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد به میزبانی استان همدان
22 و 23 تیرماه 1395

بایگانی

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:1000 شهر کشور به سامانه بالانس آب مجهز شدند
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تجهیز 1000 شهر کشور به سامانه بالانس آب خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان همدان، علی سیدزاده در همایش ملی مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد در استان همدان اظهار داشت: آغاز بررسی علمی آب بدون درآمد از سال 1980 توسط کشور انگلستان آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه با همت انجمن جهانی آب و مطالعات علمی در این زمینه مبحث تازه‌ای با عنوان بالانس آب تعیین شد، افزود: براساس بالانس آب ورودی و خروجی آب مشخص شده و تصمیم‌گیرندگان و مدیران می‌توانند از این طریق میزان آب بدون درآمد را مشخص کرده و تصمیماتی را در این زمینه داشته باشند.
سیدزاده بیان کرد: شرکت مهندسی آبفا ایران از سال 83 پس از مطالعات مبنا و پایه در این حوزه این استاندارد را برای مدیریت و ارزیابی هدررفت آب در کلیه شرکتها ابلاغ کرده و دستورالعملها را بومی‌سازی کرد و یک رویه واحدی ایجاد شد.
وی میزان آب بدون درآمد در سطح کشور را حدود 26 درصد اعلام کرد و گفت: میزان هدررفت واقعی 13.8، هدررفت ظاهری آب 10.8 و مابقی مصارف مجاز بدون درآمد 1.6 درصد است. 
وی با اعلام اینکه خوشبختانه در سالهای گذشته روند آب بدون درآمد در سطح کشور کاهشی بوده است، افزود: سال 76، میزان آب بدون درآمد در سطح کشور 36 درصد بود که با اقدامات انجام شده توسط دفاتر مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد به 26 درصد در پایان سال 93 رسید.
سیدزاده با بیان اینکه براساس پیش‌بین‌های صورت گرفته هنوز در زمینه کاهش آب بدون درآمد در قالب برنامه پنجم توسعه عقب هستیم، اظهار داشت: با جلوگیری از هدررفت فقط نیمی از حجم سالانه هدررفت واقعی در دنیا می‌توان برای 100 میلیون نفر بدون سرمایه‌گذاری اضافی آب تامین کرد.
نخستین همایش ملی مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد عنوان کرد: میزان دقیق حجم آب بدون درآمد در دنیا مشخص نیست ولی بر اساس روشها و تکنیکهای مهندسی تخمین زده می‌شود که سالانه در دنیا بیش از 32 میلیارد مترمکعب آب تصفیه شده از شبکه‌های توزیع آب هدر می‌رود(هدررفت واقعی)، همچنین سالانه 16 میلیارد مترمکعب به دلیل عدم دقت تجهیزات اندازه گیری، خطاهای انسانی و مصارف غیرمجاز درآمدی برای تامین کنندگان آب در سطح دنیا ندارد(هدررفت ظاهری). 
وی با اعلام اینکه 25 مقاله شهری و 13 مقاله روستایی برای این همایش ملی ارسال شده است، گفت: مقالات دریافت شده امتیازدهی شده و تعدادی مقالات منتخب تعیین شد.
سیدزاده با اعلام اینکه برای هزار شهر سامانه بالانس آب اجرایی شده و کلیه شهرهای کشور به این ادبیات علمی و جداول بالانس مجهز شدند، تصریح کرد: امید است با برگزاری همایشها و نشستهای آموزشی در مقوله مهم مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد گامهای موثری در جهت حفظ منابع ارزشمند آبی در کشور ایران برداشته شود.